США можуть скасувати мито на імпорт української сталі

Share

Даєн Файнстайн, сенаторка-демократ від штату Каліфорнія, та Пет Тумі, сенатор-республіканець від штату Пенсильванія, закликали Президента США Джо Байдена скасувати 25%-е мито на імпорт української сталі, запроваджене ще за його попередника Дональда Трампа

Про це йдеться у листі сенаторів до Джо Байдена, пише Bloomberg.

Сенатори наголошують, що цей захід дозволить стабілізувати та відбудувати економіку України, яка зазнала значних руйнувань внаслідок війни з Росією, оскільки металургія є однією з базових галузей української економіки. Україна – 13-й за величиною виробник сталі у світі, металургія забезпечує 12% українського ВВП, при цьому близько 80% металургійного виробництва йде на експорт.

«США повинні зробити все можливе аби український народ зміг відбудувати економіку після війни. Скасування мита на імпорт сталі – малий, але значний захід США продемонструвати підтримку Україні, забезпечити стабільність та покращити довгострокові економічні перспективи країни», – йдеться у листі.

Протягом останніх місяців, коли США скасували дію 25%-ого мито на імпорт сталі з Євросоюзу, Японії та Великобританії, Об’єднання підприємств «Укрметалургпром» неодноразово закликало владу України провести відповідні перемовини з Вашингтоном.

США запровадили 25%-е мито на імпорт усіх видів сталевої продукції у березні 2018 року. Таке рішення ухвалив 45-й Президент США Дональд Трамп із міркувань національної безпеки, скориставшись розділом 232 закону США «Про розширення торгівлі» від 1962 року.