Постачання металобрухту в березні здійснювалось лише на Каметсталь

Share

В березні український ринок металобрухту фактично зупинився. Єдиним підприємством, що закуповувало металобрухт, був комбінат Каметсталь Групи Метінвест, повідомила Українська асоціація вторинних металів.

За даними УАВтормет, протягом місяця підприємство отримало близько 41,5 тис. т сировини, а технологічні запаси на початок місяця оцінювалися в 26,0 тис. т. При цьому постачання виконувалися в основному залізничним транспортом.

В цілому, за перший квартал 2022 року на металургійні підприємства було відвантажено 530 тис. т металобрухту – скорочення постачань на 36,6% до показників першого кварталу 2021 року. При цьому, загальні показники заготівлі металобрухту скоротилися на 23,3%, до 556,5 тис. т.

За розрахунками УАВтормет, в першому кварталі 2022 р загальні обсяги експорту чорних металів з України становили близько 3,17 млн. т на суму в 3,0 млрд. USD. Якщо в фізичному розумінні відзначається скорочення експорту на 35,6%, то надходження валютної виручки практично співпадає з аналогічним показником за відповідний період попереднього року.