США призупинили обмін податковою інформацією з Росією

Share

Сполучені Штати Америки призупинили обмін інформацією з російськими податковими органами, щоб ускладнити збір податків в Росії

Про це повідомили агентству Reuters у Міністерстві фінансів США, передає «Економічна правда».

«Служба внутрішніх доходів США призупинила обмін інформацією з російськими податковими органами, щоб перешкодити можливості Москви збирати податки та фінансувати війну проти України», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до угоди про уникнення подвійного оподаткування, яку уклали 30 років тому, Податкова служба США (IRS) та Федеральна податкова служба РФ співпрацювали з метою обміну інформацією для сприяння збору податків та забезпечення дотримання податкового законодавства в обох країнах.

Міністерство фінансів США заявило, що не надавало російській владі жодної податкової інформації з моменту початку російського вторгнення в Україну 24 лютого, а заява, оприлюднена у вівторок, офіційно оформляє призупинення.

«Це гарантує, що Сполучені Штати не надають жодної інформації, яка могла б сприяти збагаченню російського уряду шляхом збору податків або будь-яким чином сприяти переслідуванню російських дисидентів чи нападу на українських громадян або бізнес», – йдеться в повідомленні Мінфіну.