В Україні спростили видачу дозволів на міжнародні автомобільні перевезення

Share

Міністерство інфраструктури спростило правила видачі дозволів на міжнародні автомобільні перевезення

З огляду на закриття транзиту територією Білорусі та Росії, а також збільшення кількості вантажних перевезень автомобільним транспортом, з 4 квітня Міністерство інфраструктури скасувало або підкорегувало низку обмежень.

У тому числі:

  • збільшений термін дій електронної заявки на отримання дозволів з 7 до 10 днів;
  • збільшено до 5 дозволів усіх видів Республіки Польща на один транспортний засіб з квітня по травень;
  • збільшено до 2 дозволів усіх видів Чеської республіки на один місяць на транспортний засіб з повною масою до 10 т;
  • до моменту ухвалення рішення Румунію щодо транзитного проїзду її територією без дозволів ухвалили рішення оформлювати дозволи ОЧЕС тим автомобільним перевізникам, які виконують перевезення до Грузії, Азербайджану, Казахстану, Узбекистану на транспортні засоби екологічного стандарту Євро-3 та вище;
  • зняті обмеження для поїздок територією Сербії (до перевезень допущені транспортні засоби, вага яких менша за 10 т).

Крім того, з початку війни Міністерство інфраструктури веде переговори з партнерами щодо скасування дозвільної системи на період воєнного стану. На 4 квітня вдалося домовитись про скасування двосторонніх та транзитних дозволів на перевезення територією семи країн Європейського Союзу, зокрема з Болгарії, Угорщини, Італії, Данії, Латвії, Естонії, Литви а також територією Грузії та Туреччини. Згоду на транзитні перевезення без дозволів надала і Словаччина. 

Також налагоджений механізм бездозвільного проїзду усім гуманітарним вантажам з Молдовою, Румунією, Словенією, Австрією, Чехією, Польщею, Німеччиною, Нідерландами та Литвою.