Італія та Іспанія обговорюють можливість будівництва газопроводу для зменшення залежності від РФ

Share

Італія та Іспанія на рівні прем’єр-міністрів обговорюють питання можливого будівництва газопроводу у рамках планів відмови Європи від російського газу

Про це заявив прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі після переговорів із іспанським колегою, передає УНІАН із посиланням на Reuters.

«Південні середземноморські країни Європи зараз розуміють, що вони можуть бути дуже важливими центрами для газу сьогодні, а також насамперед для водню завтра», – сказав Драгі, додавши, що 30-40% російських запасів можна замінити відразу, від решти ж частки буде набагато складніше.

«Комісія ЄС вивчає можливість будівництва газопроводу», – наголосив прем'єр.

Іспанія має найбільші потужності регазифікації в Європі, але транспортування газу до Європи через Піренеї було проблемою через вузькі місця.

Європа, яка отримує близько 40% постачання газу з Росії, намагається знайти альтернативи та диверсифікувати свої поставки після вторгнення Москви до України.

«Країни Південного Середземномор'я Європи тепер розуміють, що вони можуть бути дуже важливими хабами для газу сьогодні, але також і насамперед для водню завтра», – сказав Драгі.