Польські компанії допомагають Україні з устаткуванням для відновлення енергетичної інфраструктури

Share

Компанії, що входять до Польської асоціації передачі та розподілу електроенергії, надали Україні допоміжні матеріали й устаткування для відновлення енергетичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок бойових дій

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

«Війна в Україні, спровокована агресією Російської Федерації, завдає величезних матеріальних втрат енергетичній інфраструктурі. У зв’язку з руйнуваннями, спричиненими бойовими діями, ми бачимо необхідність підтримати енергосистему матеріалами та обладнанням, що дозволить відновити постачання електроенергії на найбільш стратегічних напрямках», – йдеться у листі президента Польської асоціації передачі та розподілу електроенергії Роберта Засіни.

Так, минулого тижня члени асоціації розпочали кампанію з надання допомоги Україні.

Серед наданого устаткування – найнеобхідніше, зокрема, кабелі для низької та середньої напруги з допоміжними матеріалами, трансформатори середньої/низької напруги, електрогенератори тощо.

«Ворог прицільно руйнує нашу енергетичну інфраструктуру. Але Україна все відбудує. Ми вдячні нашим польським колегам за підтримку, яку вони надають українським енергетикам і нашій країні в цілому», – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Очікується, що найближчим часом буде відправлена наступна партія допомоги енергетичному сектору. Транспортування вантажів для України координує та організовує Польське урядове агентство стратегічних резервів.