У Сенат США внесли закон про направлення заарештованих російських коштів на допомогу Україні

Share

Американські сенатори Майкл Беннет та Роб Портман внесли законопроект про перерозподіл коштів від заарештованих російських активів у фонд допомоги українським біженцям та відновлення України

Двопартійний законопроект отримав назву «Закон про допомогу Україні», передає Liga.net із посиланням на Axios.

Документ пропонує направити в український фонд допомоги гроші, які будуть отримані від ліквідації активів російських олігархів, знайдених оперативною групою KleptoCapture. Ці гроші будуть використані для підтримки українських біженців, відновлення України тощо. Фонд керуватиметься Держдепом у консультаціях з Агентством США з міжнародного розвитку.

«Зараз Україна переживає найгіршу кризу з біженцями з часів Другої світової війни – їм потрібна наша допомога. Один зі способів допомогти – перейти від заморожування активів російських олігархів та заможних громадян до конфіскації та надання цих коштів народу України», – прокоментував ініціативу Портман.

Беннет додав, що законопроект має змусити російського президента Володимира Путіна та олігархів відплатити за вторгнення в Україну. Законопроект гарантує, що кошти від конфіскованих активів підуть безпосередньо українському народу, щоб підтримати його у майбутні важкі роки, додав сенатор.