Метінвест закупив партію ліків для постраждалих від війни на 30 млн гривень

Share

Група Метінвест придбала життєво важливі медикаменти для надання невідкладної медичної допомоги людям, які постраждали внаслідок воєнних дій. Перша партія препаратів та інструментів загальною вартістю понад 30 млн гривень уже прибула до гуманітарного хабу компанії й невдовзі буде розподілена між лікарнями в містах присутності, повідомляє прес-служба групи.

«Сьогодні лікарі – більше ніж талановиті та професійні медики: це справжні герої-рятівники, які серед воєнного мороку дають надію й шанс на життя. Ми прагнемо допомогти їм і забезпечити потреби медичних закладів найнеобхіднішими медикаментами. Вже наступного тижня лікарі Запоріжжя, Кривого Рогу, Авдіївки, Мирнограда, Покровська та Кам’янського почнуть отримувати від Метінвесту і Фонду Ріната Ахметова ліки та медичне обладнання, що допомагатимуть рятувати життя», – зазначив голова Центру координації гуманітарної місії Метінвесту в Запоріжжі, генеральний директор Запоріжсталі Групи Метінвест Олександр Мироненко.

Компанія опрацювала запит лікарень і визначила перелік необхідних медикаментів у координації з Міністерством охорони здоров’я України. Зокрема закуплено антибіотики, протизапальні, знеболювальні та кровоспинні препарати, антикоагулянти, розчини для внутрішньовенного вливання, хірургічний інструмент і витратні матеріали, засоби для інтубації тощо. Наступні поставки лікарських засобів також формуватимуться на основі актуальних запитів медичних закладів.