Вивчаємо питання експорту метпродукції через західний кордон, – Марченко

Share

Міністерства фінансів та інфраструктури відпрацьовують питання експорту металургійної продукції через західний кордон України

Про це в інтерв’ю виданню «LB.ua» повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Він зазначив, що внаслідок вторгнення Росії в Україну в першу чергу постраждали підприємства на територіях, де зараз ведуться активні бойові дії.

«І там у більшості бізнес або заморожений, або припинив діяльність, або переїхав в інші, більш безпечні місця України», – сказав Марченко.

«По галузях. Аграрна галузь. У нас ключове питання – забезпечення посівної кампанії. По металургії – через руйнування або втрату комунікацій, блокування портів відпрацьовуємо питання з Міністерством інфраструктури, щоб мати можливість експорту через західний кордон. Але це вимагає часу, бо так кардинально міняти логістику складно», – додав міністр.

Він нагадав, що, за попередніми підрахунками, в Україні зараз не працює близько 30% економіки.

«Це, звичайно, тільки попередні обрахунки. Більш точно можна сказати за результатами березня, коли буде розуміння рівня сплати податків суб’єктами господарювання. До цього ми проаналізували динаміку сплати єдиного соціального внеску та податку з доходів фізичних осіб і зробили припущення про втрати на рівні 30-50%. Хотілось би бути більш оптимістичним, але побачимо», – додав Марченко.