Наступний раунд переговорів з МВФ очікується в листопаді, – Нацбанк

Share

Наступний раунд переговорів з експертами Міжнародного валютного фонду очікується в листопаді, повідомив Національний банк України

«Ми налаштовані на швидкий переговорний процес для затвердження Моніторингової програми із залученням Ради МВФ у грудні, що дозволить не лише закласти міцну основу нашої макроекономічної політики, але вже на початку  наступного року зробити відчутні кроки в напрямі нової масштабної програми МВФ. Також вона сприятиме збільшенню спроможності України залучати кошти від інших донорів», – прокоментував голова НБУ Андрій Пишний.

Регулятор нагадав, що місія МВФ по Україні, що працювала у Відні, завершила роботу. Протягом чотирьох днів роботи місії представники Національного банку та Міністерства фінансів України провели низку зустрічей з експертами МВФ.

«Детально розглянуте питання поточного стану економіки України, макропрогнози, параметри державного бюджету на 2023 рік та джерела покриття його дефіциту. Експерти МВФ позитивно оцінили політику Національного банку, спрямовану на утримання монетарної і фінансової стабільності та належне функціонування банківської системи України в надзвичайно складних умовах. Вони висловили свою підтримку і готовність надалі надавати експертні консультації за різними напрямами діяльності центрального банку», – сказано в повідомленні.

Також сторони обговорили питання фінансово-економічної політики, які можуть бути закладені в нову Моніторингову програму із залученням Ради МВФ.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom