Україна зацікавлена в залученні британського бізнесу до розвитку газовидобутку, – Шмигаль

Share

Україна та Великобританія обговорили питання активізації постачання зброї та посилення санкцій проти російської нафти та газу

Про це йшлося під час зустрічі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та прем’єр-міністра Великої Британії Ліз Трасс, передає прес-служба Кабміну.

У контексті диверсифікації джерел енергопостачання та підготовки до опалювального сезону сторони обговорили необхідність нарощування власного видобутку газу, зокрема в Україні.

«Цінуємо готовність Великої Британії надати нашій державі наступний транш $500 млн через Світовий банк на закупівлю газу. Ми зацікавлені також у залученні британського бізнесу до розвитку сфери газовидобутку в Україні. Розраховуємо, що уряд Великої Британії ухвалить необхідні рішення для страхування британського бізнесу в Україні від військових ризиків», — зазначив Шмигаль.

Сторони також порушили питання проведення наступної Конференції з питань відновлення України у Великій Британії. Зокрема, Шмигаль і Трасс домовилися утворити робочу групу, яка займатиметься підготовкою до заходу у 2023 році. В основу ляжуть напрацювання й домовленості під час конференції відновлення в Лугано та конференції в Берліні, яка запланована на жовтень цього року.

«Переконаний, що Велика Британія буде нашим головним партнером не лише у збройній відсічі Росії, а й у відбудові. Ми цінуємо готовність вашої країни відіграти провідну роль у повоєнному відновленні України», — підкреслив Шмигаль.

Трасс зі свого боку зазначила, що політичний курс Великої Британії щодо підтримки України й збільшення обсягів допомоги залишається незмінним.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom