Споживчі настрої українців у лютому покращилися

Share

У лютому 2023 року індекс споживчих настроїв зріс на 2,7 пункта та становить 86,5 п., свідчать дані щомісячного дослідження «Споживчі настрої в Україні», що публікується Info Sapiens

Зросли індекси доцільності робити великі закупи, очікуваних змін матеріального становища та очікуваного розвитку економіки впродовж найближчого року, передає «LIGA.Бізнес».

Індекс поточного стану збільшився на 1,7 пункту проти січня і становить 48,1 пункту. Індекс економічних очікувань збільшився на 3,4 пункту і досяг 112,2 пункту. У лютому показник індексу очікуваної динаміки безробіття зменшився на 4,1 пункту до 125,2 пункту, а індекс інфляційних очікувань зріс на 0,2 пункту і становить 178,2 пункту.

Очікування українців щодо курсу гривні протягом найближчих трьох місяців покращилися: індекс девальваційних очікувань зменшився на 12,8 пункту до 135,1 пункту.

«Індекс споживчих настроїв продовжує залишатися без суттєвих змін, але ми спостерігаємо обережну тенденцію до його зростання в лютому. Водночас покращився індекс девальваційних очікувань. Впевненість у національній валюті та робочих місцях зараз найвища з зими 2021-2022 року», – коментують аналітики Info Sapiens.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom