Метінвест надав Львівському оборонному кластеру понад 500 тонн сталі для бронежилетів

Share

Львівський Оборонний Кластер (ЛОК) безплатно отримав від Групи Метінвест понад 500 тонн сталевих листів для виробництва бронезахисту. Наразі ЛОК вже виготовив 80 тисяч бронежилетів, значна частина з яких – зі сталі, наданої компанією.

«Метінвест-СМЦ чудово знається на сталі. Тож для нас цілком очевидною була наша роль у протистоянні ворогам: у межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова ми взялися надавати метал. Спочатку – для оборонних споруд та укріплень, а згодом почали постачати бронесталь виробникам захисної амуніції. Наразі Львівський Оборонний Кластер безплатно отримав від Метінвест-СМЦ понад 500 тонн сталевих листів. Цей матеріал уже захищає наших військових на передовій. Це наш внесок у перемогу України», – зазначив генеральний директор Метінвест-СМЦ Ігор Тонєв.

ЛОК зміг із нуля організувати виробництво під час війни. Кластер об’єднує спеціалістів оборонних підприємств, волонтерів та виробничі потужності з усієї країни, щоб забезпечувати захисників якісними бронежилетами. Організація має власну лабораторію для тестування готової продукції, тож кожен бронежилет ретельно перевірений.

«Нам вдалося налагодити виробництво якісних бронежилетів, які передаємо на фронт. Завдяки надійним партнерам, зокрема й Метінвест-СМЦ, ми виготовили їх 80 тисяч. Наша мета – вийти на цифру 100 тисяч бронежилетів уже найближчим часом. Уся амуніція відповідає державним стандартам і вимогам військових. Матеріали протестовані й відстріляні. Зауважу, що ми також розробляємо бронежилети для медиків, а в межах допомоги ювенальним службам розробили та виготовляємо захисні комплекти для евакуації дітей. У нас потужна команда фахівців, тому за підтримки в тому числі великого бізнесу ми зможемо зробити більше для України та українців», – повідомив голова правління ЛОК Максим Плєхов.

Метінвест-СМЦ з перших днів війни почав безоплатно передавати метал для виготовлення протитанкових їжаків. Загалом із металу Метінвесту було виготовлено 75 тисяч загороджувальних споруд по всій Україні.

Запит на отримання металу для виготовлення броні можна надіслати на пошту [email protected] або за телефоном 0 800 30 30 70.