АМКР відновив роботу дрібносортного стану з виробництва арматури

Share

Гірничо-металургійний комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг» після тривалого простою відновив роботу дрібносортного стану ДС-250-5 з виробництва арматури, повідомила компанія.

Розігрів печі розпочали 7 липня, а 11 липня отримали першу продукцію. Мова про арматуру з діаметром перетину 16 мм.

«Після № 16  будемо катати ще декілька видів арматури різних діаметрів, в тому числі й шахтну, а також різний сортамент круглого прокату. Партії невеликі, доведеться часто робити перевалки. Але ми все одно задоволені, що є справжня робота для прокатників. Сподіваємося, що це лише початок», – зазначив заступник начальника СПЦ-2 з виробництва Олександр Макаренко.

10 червня АМКР повідомляв, що відновлює повний цикл виробництва, яке у березні зупинилося через російське вторгнення. Зокрема, з того часу в роботі знаходилися одна доменна піч, дві коксові батареї, три розливальні машини, прокатний стан, конвертер і одна з трьох машин безперервного лиття заготовки.

6 липня гендиректор АМКР Мауро Лонгобардо оголосив про скорочення заробітних плат на третину та зниження виробництва через проблеми з відвантаженням продукції та доставкою сировини на підприємство, а також через зростання витрат на логістику. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom