У Мінінфраструктури розповіли, коли запрацюють нові пункти пропуску на кордоні з Румунією

Share

Міністерство інфраструктури до початку серпня планує частково відкрити два пункти пропуску на кордоні з Румунією – «Дяківці» та «Красноїльськ»

Повноцінна їхня робота очікується до кінця осені, повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм, передає «Бізнес.Цензор».

«До кінця осені плануємо відкрити два повноцінні вантажні пункти пропуску – «Дяківці» та «Красноїльськ». Обидва планується запустити у режимі 24 на 7 для усіх видів транспортних засобів. Утім чекати закінчення осені, поки завершаться усі роботи по підготовці пунктів пропуску, не будемо. У найближчі тижні час будуть запроваджені тимчасові заходи, які мають суттєво розвантажити існуючі транспортні потоки», – наголосив він.

Так, «Красноїльськ» запрацює для легкового та пустих вантажних транспортних засобів вже до кінця липня – початку серпня. «Дяківці» запрацює для імпорту палива, а також для легкового та пустих вантажних транспортних засобів до початку серпня.

Крім того, на пункті пропуску «Порубне» до кінця тижня будуть звільнені дипломатичні смуги для проїзду транспортних засобів з паливом. А за два тижні буде узгоджений план щодо розширення пункту пропуску шляхом облаштування чотирьох додаткових смуг для вантажного транспорту.

Водночас, за словами Найєма, ситуація на румунському кордоні стає все більш критичною.

«Із початком війни та закриттям портів лише через один пункт пропуску «Порубне-Сірет» проїхало майже 22 тисячі транспортних засобів, що майже втричі більше ніж за цей самий період у минулому році. Вантажний пункт пропуску «Порубне» об’єктивно не справляється з таким потоком транспорту: черги з обох боків кордонів сягають 10-15 кілометрів», – пояснив заступник міністра.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom