Сентравіс вийшов на виробництво 5,5 тис тонн труб з початку року

Share

Компанія «Сентравіс», яка спеціалізується на виробництві безшовних труб із нержавіючої сталі, виготовила 5,5 тис тонн трубної продукції у січні-травні 2022 року.

Зазначимо, за підсумками 2021 року обсяг виробництва склав 19,43 тис. тонн, тоді як у 2020 – 19,05 тис. тонн.

Як повідомила прес-служба компанії, підприємство, розташоване в Нікополі Дніпропетровської області, працювало над виконанням чинних контрактів та замовлень попри повномасштабне вторгнення Росії в Україну.  

«Сентравіс» призупинив виробництво у перші тижні після початку війни, однак вже 16 березня на підприємстві почали відновлювати частину операцій та знайшла шляхи для доставки вантажів за кордон суходолом.

Також компанія налагодила постачання заготовки з Європи. Раніше основним постачальником був завод "Дніпроспецсталь" із Запоріжжя. 

«Завдяки цьому ми виконали свої зобов’язання перед клієнтами і продовжуємо робити це зараз», – зазначив генеральний директор Юрій Атанасов.

Він зазначив, що наразі «неможливо говорити про плани на цей рік», оскільки «стоїть завдання вистояти – людям, економіці, Україні». 

Нагдаємо, за підсумками травня 2022 року українські трубні заводи збільшили виробництво у порівнянні з квітнем у 2,5 рази, до 45 тис. т. Таким чином, галузі вдалося відновити майже 65% від довоєнного рівня виробництва, який складав приблизно 70 тис. т. на місяць.

В цілому, за підсумками 5 місяців 2022 року виробництво труб в Україні скоротилось на 16%, до 176,3 тис т.