Метінвест знайшов додаткові ринки збуту для коксівного вугілля в Європі

Share

На шахтоуправлінні «Покровське» Групи Метінвест продовжується видобуток коксівного вугілля. Наразі працюють чотири видобуванні ділянки, повідомив генеральний директор групи Юрій Риженков під час поїздки в Донецьку область, де він відвідав активи підрозділу «Метінвест Покровськвугілля».

«На сьогодні ми маємо перевірені канали збуту. Нам вдалося знайти додаткові ринки збуту не тільки в Україні, а й в інших країнах – Словаччині, Угорщині, Польщі. Розглядаємо можливість співпраці з західноєвропейськими заводами», – повідомив керівник Метінвесту.

Компанія готова збільшувати обсяги видобутку та темпи проходки, вкладати додаткові інвестиції у розвиток та модернізацію підприємства, зазначив Риженков.

За його оцінкою, продукція «Метінвест Покровськвугілля» буде затребуваною ще принаймні 10-15 років, оскільки перехід на більш чисте виробництво сталі відбуватиметься досить довго.

«Плани в нас не змінюються. Ми продовжуємо працювати й розуміємо, що найближчі 10-15 років наше вугілля буде мати попит. Говорити про чисті технології та зелену сталь рано. Хоча я впевнений, що перехід на зелену сталь неминучий, але це триватиме 15-20 років. Весь цей час наше вугілля буде потрібне. Тому ми маємо намір реалізувати наші плани щодо розвитку й модернізації шахтоуправління "Покровське"», – додав він.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom