ЄП підтримав ініціативу обов’язкового заповнення газових сховищ на 80%

Share

Європейський парламент 23 червня підтримав ініціативу Європейської комісії зобов’язати держави-члени гарантувати заповнення підземних газових сховищ на рівні 80% до 1 листопада

Про це йдеться в повідомленні Європарламенту, передає «Європейська правда».

Ініціатива має забезпечити запаси газу в ЄС до початку опалювального сезону. При цьому держави-члени повинні прагнути заповнити газові сховища на 85%, а в подальші роки цей показник виросте до 90% для захисту від можливих перебоїв у постачанні газу.

Ухвалений Європарламентом документ також надає сховищам газу статус критичної інфраструктури і зобов’язує операторів сховищ пройти обов’язкову сертифікацію для уникнення ризиків зовнішнього втручання.

Крім того, Європейська комісія до серпня має розробити рекомендації зі спільної закупівлі газу двома або більше державами-членами ЄС.

Тепер для набуття чинності законопроєктом він має бути затверджений Радою Європейського Союзу і опублікований в Офіційному журналі ЄС.

Раніше виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Бірол заявив, що європейські країни повинні підготуватися до «повного припинення» постачання російського газу напередодні зими.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom