У Німеччині введуть державне регулювання споживання газу

Share

Німеччина запустила другий етап екстреного газового плану на тлі скорочення поставок з Росії – наступним етапом буде державне регулювання споживання газу

Про це пише Bloomberg з посиланням на заяву Міністерства економіки країни, передає «Економічна правда».

Так, Німеччина підвищила рівень ризику у своєму національному кризовому плані щодо газу до другої за величиною фази «тривоги» після стрімкого скорочення поставок з Росії.

Це означає посилений моніторинг ринку, а деякі вугільні електростанції будуть відновлені. Німецький уряд заявив, що відмовиться від ухвалення закону, який дозволить енергетичним компаніям переносити збільшення витрат на домогосподарства та підприємства.

Третій і найвищий «надзвичайний» рівень означає, що поставки газу в країні не достатні, аби забезпечити попит, і передбачатиме державний контроль за розподілом газу в країні.

«Це буде кам’яниста дорога, якою ми повинні пройти як країна, – заявив міністр економіки Німеччини Роберт Хабек. – Навіть якщо ми цього ще не відчуваємо, у нас газова криза».

Німеччина, яка більше третини своїх поставок газу покладається на Росію, запровадила початкову фазу «раннього попередження» наприкінці березня, коли вимоги Кремля про оплату в рублях спонукали Німеччину приготуватися до потенційного припинення поставок.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom