У 1 кварталі виробництво металопродукції на підприємствах Метінвесту впало на 18%

Share

Підприємства Групи Метінвест за підсумками 1 кварталу 2022 року виготовили 1,99 млн т. металопродукції, що на 18% менше минулорічного показника, йдеться к квартальному звіті компанії.

Зокрема, виробництво напівфабрикатів скоротилося на 32% до 522 тис т., в тому числі чавуну – на 56% (122 тис т.) та слябів – на 66% (166 тис т.). Це пов’язано зі значним зниженням виробництва рідкого чавуну через тимчасову зупинку підприємств у березні та втрату частини потужностей через напад Росії на Україну.

Однак, як зазначається у звіті, це частково було компенсовано консолідацією обсягів виробництва товарної заготівки на потужностях Каметсталі, ефект якої в 1-му кварталі 2022 року становив 234 тис т.

Виробництво готової продукції скоротилося на 12% до 1,46 млн т., в тому числі виробництво плоского прокату склало 1,11 млн т. (-21%), довгого – 328 тис т. (+53%), рейкової продукції – 10 тис т.(+150%), трубної продукції – 18 тис т.(-51%).

Падіння виробництва плоского прокату відбувалося через зниження виробництва на маріупольських комбінатах, які отримали значні ушкодження через російські обстріли та зараз не контролюються компанією. Водночас виробництво довгого прокату зростало завдяки розширенню виробничих потужностей Групи за рахунок Каметсталі.

«Допоки не припиниться активна фаза війни та не налагодяться надійні канали зв’язку з маріупольськими металургічними комбінатами, оцінити вплив бойових дій на ці підприємства Групи неможливо. Коли така оцінка стане можливою, Група надасть оновлену інформацію про свої плани щодо можливості відновлення їх виробничої діяльності», – йдеться у звіті.