Україна та США обговорили шляхи виходу з паливної кризи

Share

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков обговорив із тимчасовою повіреною в справах США Крістіною Квін та представниками посольства США в Україні шляхи вирішення паливної кризи

Кубраков наголосив, що Мінінфраструктури України вже домовилося з Польщею про бездозвільний рух перевізників пального, а також у співпраці зі США готове надалі працювати над підвищенням ефективності роботи автомобільних та залізничних пунктів пропуску на західних кордонах України, передає Інтерфакс-Україна.

«Наше головне завдання – підтримка та розвиток спільних логістичних проєктів, залучення коштів на відновлення українських міст та об'єктів інфраструктури. Сполучені Штати Америки – надійний друг України у боротьбі за вільне майбутнє», – заявив Кубраков.

Він також подякував США за системну підтримку України у питаннях озброєння, фінансової допомоги, підтримці санкційної роботи.

Крім того, сторони обговорили питання щодо розвитку нових шляхів експорту зерна на зовнішні ринки, де відсутність української аграрної продукції вже створює продовольчу кризу.

«У цьому контексті особливу увагу було приділено деблокаді портів в Одеському регіоні та залученню ООН до системного вирішення цієї проблеми», – наголошує Мінінфраструктури.

Також сторони обговорили питання санкційної політики щодо Росії, зокрема шляхи її посилення та закриття всіх лазівок для їх уникнення.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom