U.S. Steel чекає на найбільш прибутковий 2 квартал, словацький завод відмовився від російської сировини

Share

Американська металургійна корпорація U.S. Steel прогнозує, що її фінансові показники 2 кварталу 2022 року будуть найкращі за всю історію за рахунок зростання попиту на сталь з боку автовиробників та будівельних компаній

«1 квартал цього року став найкращим для нас, але ми сподіваємося повторити це знову у 2 кварталі», – сказав генеральний директор компанії Девід Баррітт під час телефонної конференції з аналітиками. 

Згідно фінансового звіту, чистий прибуток U.S. Steel у 1 кварталі збільшився у порівнянні з аналогічним періодом минулого року у 9,6 разів, до $882 млн., показник EBITDA – у 2,4 рази, до $1,337 млрд. При цьому відвантаження металопродукції зменшилися на 6%, до 3,69 млн. т. 

За словами Баррітта, російсько-українська війна і санкції, введені проти Росії, змусили U.S. Steel змінити джерела постачання залізної руди та коксівного вугілля на її меткомбінат у Кошице (Словаччина). 

Зараз U.S. Steel Kosice сформувала 78-денний запас сировини та отримує її з альтернативних джерел, включаючи морські поставки, проте має мету зменшити залежність від зони конфлікту. Гендиректор повідомив, що компанія вже пропрацювала нові транспортні маршрути та місця розвантаження. 

US Steel та її співробітники на словацькому заводі також надали допомогу українським біженцям у вигляді їжі та ліжок. У березні компанія оголосила, що переведе пожертвування співробітників ЮНІСЕФ та Червоному Хресту.