Лонгобардо припускає ракетний удар по комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг»

Share

По металургійному комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг» може бути завданий ракетний удар. Про це повідомив генеральний директор підприємства Мауро Лонгобардо в інтерв’ю Reuters, коментуючи перезапуск виробничих потужностей у квітні. 

За його словами, за 60 кілометрів від комбінату знаходяться російські війська. «Ми не знаємо, що станеться сьогодні чи завтра, але сподіваємося, що українська армія зможе їх відкинути. Звичайно, ми усвідомлюємо ризик і повинні бути реалістами, тому що завод не може бути вражений тільки сухопутними військами, але він може бути вражений і ракетами», – сказав Лонгобардо. 

Він також додав, що будь-яке пошкодження залізничної інфраструктури країни вплине на здатність експортувати металопродукцію. 

Якщо ситуація залишиться стабільною, то АМКР планує запустити другу піч до травня 2022 року. Нагадаємо, що на початку квітня підприємство запустило в роботу доменну піч №6

Зараз на АМКР працює приблизно 94% від штатного персоналу. Інші працівники були призвані на військову службу або евакуйовані на захід України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom