Deutsche Bahn планує організувати «зерновий міст» для агроекспорту з України

Share

Німецький концерн Deutsche Bahn та дочірня логістична компанія DB Cargo за підтримки німецького уряду планують перенаправити експорт зернових з України через залізничну інфраструктуру замість традиційного експорту через українські морпорти, які зараз заблоковані російськими кораблями

Відповідні плани компанії оприлюднило видання Handelsblatt, передає Інтерфакс-Україна.

За даними ЗМІ, німецька влада вивчає питання нарощування експорту зернових з України, щоб запобігти продовольчій кризі та подальшому голоду на планеті.

«Як співробітник залізничного транспорту я зобов'язаний забезпечити відправку 20 млн тонн зерна (з України – ред.), щоб запобігти голоду у світі», – заявив секретар парламенту у федеральному міністерстві транспорту Німеччини Міхаель Тойрер.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

За даними ЗМІ, представник Deutsche Bahn підтвердив, що у компанії «є плани щодо цього».

В одному поїзді можна перевезти до 52 контейнерів із зерновими вантажами загальною вагою кілька тисяч тонн. Загалом для перевезення необхідних 20 млн тонн зерна з України може знадобитися до 20 тис. рейсів.

«Так званий «зерновий міст» включає два аспекти. З одного боку, перервані ланцюжки через морські порти повинні бути компенсовані. З іншого боку, також важливо привезти в Україну сільгосптехніку, від запчастин до нових тракторів, комбайнів та іншої техніки. Українські фермери цими днями сіють насіння на заході країни», – йдеться в повідомленні.

У рамках федерального протоколу вже розпочали відомчу координацію між федеральним Міністерством фінансів Німеччини, Міністерством економіки та економічного управління та Міністерством економічного співробітництва та розвитку країни в межах цього питання.

Уточнюється, що залізнична компанія DB Cargo відіграватиме центральну роль у масштабуванні логістичних потужностей «зернового мосту» з України.