Цинковня Метал Інвесту працює з незначним завантаженням

Share

Компанія «Метал Інвест», яка спеціалізується на гарячому цинкуванні металоконструкцій, продовжує роботу з невисоким завантаженням, зазначила у коментарі uaprom.info заступник директора з маркетингу Олена Шульгіна.

«Ми працюємо, розуміючи, що необхідно реанімувати економіку, проте завантаження не високе, поки замовники приходять до тями», – сказала вона.

Особливості технологічного процесу не дозволили компанії повністю припинити виробництво. Зокрема, щоб забезпечувати працездатність обладнання та не втратити тонни цинку, необхідно підтримувати певну температуру цинкового розплаву.

«Наше підприємство несе витрати і коли простоює без замовлень, і коли працює», – пояснила Шульгіна рішення компанії зберегти активність.

Раніше значна частина замовлень підприємства, виробничий майданчик якого знаходиться у Черкасах, надходила від клієнтів із комунального сектору, телекомунікацій, енергетики. Попит у цих сегментах значно знизився, оскільки війна поставила на паузу інвестиційні плани більшості підприємців, зазначила Шульгіна.

Частину замовлень також забезпечував завод із виробництва металоконструкцій у Білій Церкві, що знаходиться у власності «Метал Інвесту». Сьогодні його робота ускладнена дефіцитом металопрокату. Він виник у зв'язку з рішенням більшості металургійних комбінатів країни призупинити виробництво сталі після початку російської агресії. До того ж, зараз метал необхідний не тільки для будівництва цивільних об'єктів, що додатково посилює попит, додала вона.

Компанія готова нарощувати обсяги виробництва, проте поки що не бачить такої готовності з боку клієнтів. Після початку війни замовники зіштовхнулися з низкою труднощів, серед яких ризики руйнувань, зростання постійних витрат, розрив логістичних ланцюжків. Багато клієнтів не розуміють, як доставити свою продукцію на цинкування та назад, як потім змонтувати конструкції, пояснила Шульгіна.