ЄС вважає неприйнятними ініціативи щодо обмеження імпорту зерна з України

Share

Європейська Комісія назвала неприйнятними односторонні дії щодо торгівлі після того, як Польща та Угорщина заборонили імпорт зерна та інших продуктів з України

Після того, як вторгнення Росії заблокувало деякі чорноморські порти, великі обсяги українського зерна, яке дешевше, ніж вироблене в Європейському Союзі, залишилися в країнах Центральної Європи через логістичні вузькі місця, вдаривши по цінах і продажах для місцевих фермерів, передає «Бізнес.Цензор».

«Ми знаємо про оголошення Польщі та Угорщини щодо заборони імпорту зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України. У цьому контексті важливо підкреслити, що торгова політика є виключною компетенцією ЄС, і тому односторонні дії неприйнятні», – йдеться в повідомленні прессекретаря ЄК.

«У такі складні часи вкрай важливо координувати та узгоджувати всі рішення всередині ЄС», – наголосили в заяві.

Нагадаємо, уряд Польщі заборонив ввезення та транзит українського зерна та десятків інших видів сільськогосподарської продукції.

Слідом за ним і уряд Угорщини оголосив про запровадження тимчасової заборони на імпорт зерна, олійних культур та іншої аграрної продукції з України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom