Метінвест передав військовим 100 дронів

Share

Група Метінвест передала Збройним силам України 100 дронів DJI Mavic 3. Велика партія розвідувальної техніки надійде до Сухопутних військ ЗСУ і буде відправлена на східний і південний напрямки фронту, зокрема до найбільш гарячих точок – Бахмуту, Авдіївки, Вугледара, повідомила прес-служба компанії.

Загальна вартість партії техніки від Метінвесту – понад 10 мільйонів гривень. Загалом із 24 лютого 2022 року компанія передала різним підрозділам сил оборони України вже понад 1100 дронів.

DJI Mavic 3 Fly More Combo – це найбільш потрібна й популярна у лавах ЗСУ модель дронів, які допомагають виявляти та знищувати ворога на передовій. БПЛА, що має максимальну комплектацію з додатковим набором акумуляторів, використовується для розвідки й коригування вогню. Конкурентною перевагою цієї моделі є відмінна оптика та навігація.

«Такі БПЛА, як DJI Mavic 3, – це «очі» українських солдатів, це якісна розвідка, що рятує життя. Але, на жаль, на передньому краї безпілотники – витратний матеріал. Саме тому від початку війни Група Метінвест у межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова зосередила зусилля на безперервному постачанні дронів для забезпечення ЗСУ зокрема. Зауважу, що таку кількість – понад 1100 дронів – ніхто з приватного бізнесу армії не постачає. Тому Метінвест продовжить забезпечувати ЗСУ дронами й надалі. Аж до перемоги», – зазначив Олег Матвієнко, керівник напряму воєнної безпеки Групи Метінвест.

Насичення ЗСУ безпілотною технікою є однією із запорук протистояння агресору. Комбінація функцій розвідки й коригування вогню дає змогу використовувати дрони під час проведення різноманітних сучасних військових операцій.

«Дрони – це легке мобільне обладнання, котре ворогу складно виявити наявними засобами. Вони мають попит серед військових через високу інтенсивність бойових дій, тому ця партія стане у великій нагоді для потреб відразу декількох підрозділів Сухопутних військ, які виконують завдання на південному і східному напрямках, зокрема у Бахмуті, Авдіївці чи Вугледарі. Частина дронів надійде до сил оборони, що захищають столицю України», – сказав Андрій Редозубов, капітан Сухопутних сил ЗСУ.

За даними Метінвесту, від початку повномасштабної війни на підтримку армії було виділено понад 1,5 млрд грн. Компанія постачала бронежилети, тепловізори, автомобілі, спеціальні мобільні укриття та інше спорядження, що допомагає зупиняти агресора.