Партнери покривають близько 50% держбюджету України, – Свириденко

Share

Близько 50% витрат держбюджету України нині покривають іноземні партнери, решту – Україна своїми силами

Про це заявила міністерка економіки України Юлія Свириденко під час присвяченої Україні сесії на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, передає «Укрінформ».

«50% наших витрат покривається нашими партнерами, і 50% покривається за рахунок українського бізнесу, прибутків та податків, які збираємо всередині країни», – сказала вона.

Тому міністерка економіки наголосила на важливості підтримки роботи українських компаній, забезпечення їм доступу до фінансування та страхування.

За її словами, Україна обговорює з іноземними партнерами шляхи підтримки, яка сприятиме поверненню українського бізнесу до України, та залучення нових інвестицій. Зокрема, йдеться про розробку нового механізму страхування.

«Ми розробляємо механізм страхування, який дозволить інвестиції в Україну під час воєнного стану…Ми попросили експертні кредитні агентства переглянути їхній портфель та запропонувати продукти, які задовольнять компанії, які хочуть інвестувати в Україну зараз, під час війни. Нам потрібні інвестиції вже зараз, не чекаючи завершення війни», – наголосила Свириденко.

Вона додала, що триває робота з проведення дерегуляції для українського та іноземного бізнесу.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom