Метінвест призначив нових керівників Каметсталі, Запоріжсталі та Запоріжкоксу

Share

Генеральним директором ПрАТ «Каметсталь» з 2 січня призначено Олександра Третьякова, повідомила прес-служба Групи Метінвест. Він має 35-річний досвід роботи в металургійній галузі. Працював на Єнакіївському металургійному заводі, комбінатах Азовсталь і Запоріжсталь, Запоріжкоксі. З 2012 року обіймав посаду першого заступника генерального директора – директора з виробництва комбінату Запоріжсталь, а з 2018-го за сумісництвом виконував обов’язки генерального директора Запоріжкоксу. На новій посаді зосередиться на підвищенні ефективності роботи та конкурентоспроможності продукції підприємства, розширенні сортаменту. Дмитро Липпа, який раніше очолював ПрАТ «Каметсталь», продовжить кар’єру поза Групою Метінвест.

Також з 2 січня Романа Слободянюка призначено виконуючим обов’язки генерального директора комбінату Запоріжсталь. Роман Слободянюк працює в Метінвесті понад 10 років, більшу частину з них – на Запоріжсталі. До поточного призначення працював в Операційній дирекції Групи Метінвест на посаді директора з виробництва (2019 – 2022). На посаді виконувача обов’язків генерального директора Запоріжсталі він зосередиться на підвищенні ефективності роботи та підвищенні конкурентоспроможності продукції комбінату. Олександр Мироненко, який дотепер за сумісництвом очолював Запоріжсталь, з січня 2023 року повністю сконцентрується на управлінні Операційною дирекцією.

Крім того, Олександр Бехтер з 24 грудня призначений виконуючим обов'язки генерального директора Запоріжкоксу. З 2018 року він обіймав посаду директора з виробництва ЗКХЗ. На новій посаді Олександр Бехтер зосередиться на підвищенні ефективності роботи Запоріжкоксу та реалізації інвестиційних проєктів, спрямованих на оновлення пічного фонду й поліпшення якості продукції.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom