Швейцарія та США допоможуть профінансувати релокацію українських МСП

Share

Європейський банк реконструкції та розвитку допоможе у релокації близько 80 українських малих та середніх підприємств із територій, що найбільше постраждали від повномасштабного російського вторгнення, за рахунок гранту у 2,4 млн євро, виділеного Швейцарією та США

Допомога буде надіслана через Фонд сприяння малому бізнесу ЄБРР на покриття витрат бізнесу на релокацію до безпечніших регіонів, передає «Інтерфакс-Україна».

Близько 80 українських компаній отримають кожна до 30 тис. євро на відшкодування витрат, пов'язаних із транспортуванням обладнання, сировини та готової продукції, упаковуванням, демонтажем, ремонтом, орендою та придбанням обладнання, використанням приміщень (до одного місяця оренди), інженерними або ремонтно-будівельними роботами у приміщеннях для зберігання обладнання та виробництва.

«МСП відіграють ключову роль у створенні робочих місць і доданої вартості. За даними Організації економічного співробітництва та розвитку, на них припадає приблизно 82% загальної кількості робочих місць та 64% створеної доданої вартості у ВВП», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається з посиланням на дані Advanter Group, що за перші 75 днів війни компанії втратили $64-85 млрд унаслідок знищення активів та порушення нормального функціонування ринків.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom