ФРС підвищила відсоткову ставку до найвищого рівня з 2007 року

Share

Федеральна резервна система США підвищила відсоткову ставку за федеральними кредитними коштами на 50 базисних пунктів, тепер її діапазон становить 4,25-4,5% річних.

Про це йдеться в повідомленні Федерального комітету з операцій на відкритих ринках (FOMC) за підсумками грудневого засідання, пише Інтерфакс-Україна.

На попередніх чотирьох засіданнях Федрезерв підвищував ставку на 75 б. п. Наразі розмір ставки сягнув максимуму з 2007 року.

«Комітет вважає, що будуть потрібні подальші підвищення ставки, щоб грошово-кредитна політика стала достатньою мірою обмежувальною для повернення інфляції до 2%-го цільового показника», – наголосили в комітеті.

Зазначається, що ухвалюючи рішення щодо майбутніх темпів підйому цільового діапазону ставки, ФРС враховуватиме кумулятивний ефект посилення грошово-кредитної політики, а також той факт, що зміни ставки впливають на економічну активність та інфляцію із затримкою.

Також наголошується, що війна в Україні «створює величезні гуманітарні та економічні труднощі». Ця ситуація посилює інфляційний тиск і негативно впливає на глобальну економічну активність, зазначають у ФРС.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom