«Укренерго» готується виставити рахунок РФ за руйнування

Share

НЕК «Укренерго» найближчим часом готується виставити рахунок Росії за збитки від руйнування об’єктів енергетичної інфраструктури

Про це повідомив директор з правових питань компанії Максим Юрков під час VII Business & Legal Energy Forum, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми фіксуємо кожен пошкоджений об'єкт нашої інфраструктури, особливо після 10 жовтня, коли відбулися масовані атаки. Ми все це фіксуємо в реальному часі щодня, складаємо кошторис та виставимо рахунок РФ», – зазначив він.

За його словами, в «Укренерго» зараз вивчаються способи, як краще захистити інтереси компанії: через Європейський суд з прав людини, правила ЮНСІТРАЛ (Комісія ООН з міжнародного торговельного права) або через місцевий суд іншої держави – у Великій Британії чи США.

«Тобто всі ці опції зараз вивчаються, і оскільки продовжується завдання збитків, ми продовжуємо їх фіксувати, і я впевнений, що найближчим часом виставимо рахунок росіянам за наші знищені об'єкти», – наголосив директор з правових питань «Укренерго».

Як він нагадав, компанія вже має досвід виставлення рахунків Російської Федерації.

«Бо ми одні з небагатьох судилися і продовжуємо цей процес щодо наших активів у Криму», – нагадав Юрков.

Як у вересні заявляв голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, фінальні розрахунки збитків, завданих Росією українській енергетичній інфраструктурі, будуть проведені після перемоги над агресором та повної деокупації територій.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom