Із небезпечних регіонів України перемістили понад 770 підприємств

Share

За програмою релокації з небезпечних регіонів України перемістили 772 підприємства, повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«На сьогодні за програмою релокації 772 підприємства перевезли свої виробничі потужності в безпечніші регіони, 605 з них вже відновили роботу на новому місці. Завдяки цьому збережено понад 35 тисяч робочих місць. Окрім того, роботу на релокованих підприємствах знайшли ще понад 7 тисяч осіб. Ці підприємства продовжують повноцінно працювати, підтримуючи стабільність нашої економіки, та сплачувати податки – загалом за поточний рік ними перераховано до бюджету понад 1,14 млрд грн ЄСВ», – розповіла Бережна.

За її словами, для 261 підприємства шукають підходящу локацію або спосіб транспортування. А 634 підприємства, що подали раніше заявки на переміщення, відмовилося від релокації у зв’язку з деокупацією територій, на яких вони розташовані.

Найбільше підприємств релокувалося до Львівської (28,6%), Закарпатської (17,9%), Чернівецької (12,2%), Івано-Франківської (8,3%), Тернопільської (7,5%) та Хмельницької (7,5%) областей.

Серед релокованих підприємств, які вже відновили свою діяльність на новому місці, найбільшу частку складають підприємства оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (40,7%); переробної промисловості (30,2 %); інформації та телекомунікацій (6,7%); професійної, наукової та технічної діяльності (6,2%); будівництва (4,4%).

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom