Галущенко звинуватив Росію в «газовому шантажі»

Share

Кремль використовує «газовий шантаж» з геополітичною метою після того, як російський «Газпром» заявив, що може скоротити постачання газу до Молдови через територію України з 28 листопада

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко агентству Reuters, повідомляє РБК-Україна.

«Газовий шантаж – усталена російська практика, яку Кремль продовжує використовувати з геополітичною метою», – заявив Галущенко.

За його словами, «зазнавши поразки від Збройних Сил України на полі бою, Росія використовує брудну газову брехню, щоб ще раз спробувати очорнити міжнародний стан України».

«Україна протягом десятиліть була і залишається надійною країною транзиту газу для європейських партнерів», – зазначив міністр і додав, що звинувачення «Газпрому» на адресу України є безпідставними і «можуть мати іншу геополітичну мету – посилити політичний тиск на Молдову».

«Після повномасштабного вторгнення в Україну Росія почала стрімко втрачати європейський газовий ринок. Кремль не може змиритися з цим, тому винаходить нові способи відновити свій вплив», – вважає Галущенко.

Російська компанія «Газпром» раніше звинуватила Україну в «осіданні» газу, призначеного для Молдови, заявивши, що з 28 листопада вона може почати скорочувати постачання газу до Молдови.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom