Україна додатково отримає на відновлення громад 35 млн євро

Share

Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй та Європейський Союз оголосили про додаткове виділення коштів у розмірі 35 млн євро ($34,4 млн) на реалізацію програми щодо підвищення стійкості та відновлення України

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на повідомлення ПРООН.

«Основною метою програми є підтримати Україну, яка чинить спротив повномасштабному вторгненню Росії, підтримуючи зусилля з раннього відновлення та реконструкції, наскільки дають змогу умови, та сприяючи швидкому поверненню до процесів розвитку для підтримки досягнення цілей сталого розвитку», – йдеться у повідомленні.

Новий внесок підтримає ініціативи, спрямовані на посилення стійкості та раннє відновлення співтовариств в обраних цільових регіонах України, шляхом розширення доступу до якісних державних послуг, наприклад, у закладах охорони здоров'я, підвищення безпеки співтовариств та громадської безпеки і зміцнення місцевих соціальних зв'язків на місцевому рівні.

Згідно з цифровою стратегією ПРООН на 2022-2025 роки, у проєкті максимально, наскільки це можливо, застосовуватимуть цифрові технології та рішення для подолання певних викликів у сфері розвитку.

«У червні ЄС надав Україні статус кандидата на членство в ЄС. Цей внесок стане частиною заходів підтримки, які прискорять рух у ЄС, допомагаючи Україні продовжувати забезпечувати потреби населення, яке страждає через російську агресію», – сказав голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom