Зеленський погодив створення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії

Share

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт щодо створення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, передає «Бізнес.Цензор».

«Президент підписав законопроєкт №8027 щодо створення фонду ліквідації наслідків збройної агресії у бюджеті 2022 року», – зазначив він.

Відповідний законопроєкт парламент ухвалив 19 жовтня. Закон передбачає, що всі кошти від націоналізації російських активів направлятимуть до спецфонду і надалі використовуватимуть за погодженням із профільним комітетом Верховної Ради за визначеними напрямами. При цьому депутати відмовилися першочергово спрямовувати ці кошти на підтримку Збройних Сил України.

Зокрема, кошти з фонду йтимуть на будівництво громадських будівель, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів критичної інфраструктури, пов’язаних з наданням послуг водопостачання, водовідведення, теплопостачання, відновлення та капремонт будівель для забезпечення житлом ВПО та осіб, які втратили його внаслідок збройної агресії РФ, а також придбання житла для таких осіб.

Також кошти передбачатимуться на розроблення проєктної документації для об’єктів, які були зруйновані внаслідок збройної агресії РФ, закупівлю комп’ютерного та мультимедійного обладнання (яке було знищено, пошкоджено або викрадено) для закладів освіти, що знаходяться на територіях, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ.

Автори законопроєкту планують вже в цьому році залучити для фінансування Фонду 20 млрд від націоналізації російських активів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom