Німецька Uniper оголосила про повне припинення постачання російського газу

Share

Німецька компанія Uniper, найбільший у минулому покупець російського газу у Німеччині і партнер «Газпрому» за проєктом «Північний потік-2», заявила про повне припинення постачання російського газу

Компанія зазначає, що «Газпром» почав зменшувати постачання газу за чинним контрактом з 14 червня, що завдало значних збитків компанії, передає «Бізнес.Цензор».

«Негативний вплив посилився у третьому кварталі 2022 року через повне припинення будь-яких поставок газу. Для виконання своїх клієнтських контрактів Uniper був змушений купувати газ на спотовому ринку за високими цінами», – констатує компанія.

У квартальному звіті уточнюється, що після перебоїв постачання російського газу для Uniper повністю припинено «Газпромом» з кінця серпня 2022 року.

Також компанія зазначила, що за підсумками перших трьох кварталів Uniper отримала 40 млрд євро чистого збитку, переважно внаслідок зменшення постачання російського газу.

Зокрема, компанія переплатила приблизно 10 млрд євро для заміщення недоотриманих обсягів російського газу і очікує приблизно 31 млрд євро майбутніх втрат внаслідок переоцінки похідних інструментів і резервів, пов’язаних із скороченням імпорту російського газу. Нині уряд Німеччини розглядає варіанти націоналізації компанії для її порятунку.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom