MIGA виділила Україні $30 млн на пілотний проект зі страхування інвестицій, – Шмигаль

Share

Україна працює над мінімізацією військових ризиків для інвесторів, вже налагоджена співпраця з Багатостороннім агентством з гарантування інвестицій (MIGA)

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на відкритті V Українсько-німецького економічного форуму в Берліні 24 жовтня, передає прес-служба Кабінету міністрів.

«Агентство виділило Україні $30 млн на реалізацію пілотного проекту зі страхування інвестицій. Ми продовжимо й будемо нарощувати цю роботу з усіма страховими агентствами Європи та світу», — підкреслив Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра, Україна також розраховує, що Міжнародна фінансова корпорація (IFC) винесе на затвердження Ради директорів Світового банку пакет фінансової допомоги для залучення інвесторів.

Шмигаль зауважив, що для сприяння інвестиціям Україна відновила приватизацію, поглиблює дерегуляцію, створює умови для швидких інвестицій. Також уряд подав зміни до закону про так званих «інвестиційних нянь», що розширює коло потенційних інвесторів.

«Преференції які стосувалися проектів від 20 млн євро, тепер розповсюджуватимуться на проекти  від 12 млн євро. Крім того, будуть розширені сфери, у яких можна реалізовувати відповідні проекти», — зазначив прем’єр.

Як повідомив Шмигаль, Україна сформувала широке інвестиційне меню — понад 500 інвестпроектів та можливостей у 10 галузях економіки із загальним потенціалом на суму понад $400 млрд.

«Інвестиції потрібні Україні для зростання. Але так само Україна потрібна європейському бізнесу для реалізації сміливих та перспективних ідей», – сказано в повідомленні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom