«Укренерго» вводитиме примусові обмеження у разі недостатньої економії е/е

Share

У разі недостатньої економії електрики в Україні запроваджуватимуться «примусові обмеження»

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, передає «Радіо Свобода».

«Нам всім доведеться змінити свої звички споживання електроенергії, трошки знизити рівень комфорту для того, щоб цю зиму пройти в сталий спосіб. Для того, щоб зберегти енергосистему, будемо запроваджувати примусові обмеження споживання. Для споживача, звичайно, добровільне обмеження набагато вигідніше і зручніше, ніж графіки відключення», – сказав Кудрицький.

Він закликав українців ощадливо використовувати електрику.

«У такі дні як сьогодні – після обстрілів інфраструктури – нам всім потрібно економити не лише в пікові години, а й в принципі весь день. Ощадливо ставитися до наших енергоресурсів. Енергетикам потрібен час для відновлення», – зазначив очільник «Укренерго».

Кудрицький розповів, що прораховуються різні сценарії розвитку подій – як енергосистема працюватиме при різних рівнях руйнувань.

«Важливо, щоб наші громадяни розуміли, що ми знаємо, що робити в різних ситуаціях. Але нині енергосистема України є цілісною. І ті обмеження споживання, які запроваджуються сьогодні, спрямовані на те, щоб енергосистема залишалася стабільною. Обмеження споживання дають нам можливість стабілізувати ситуацію. Тобто вони не є свідченням розвалу енергосистеми», – додав він.

Раніше «Укренерго» попередило, що 20 жовтня по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання електроенергії з 7:00 до 22:00.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom