Worldsteel прогнозує зниження світового споживання сталі в 2022 році на 2,3%

Share

Всесвітня асоціація виробників сталі Worldsteel прогнозує зниження споживання сталі в 2022 році на 2,3% у порівнянні з 2021 роком – до 1,8 млрд тонн, на тлі високої інфляції та зростання відсоткових ставок у всьому світі

Про це йдеться в повідомленні Всесвітньої асоціації виробників сталі Worldsteel, передає Інтерфакс-Україна.

«Висока інфляція, посилення грошово-кредитної політики та уповільнення сприяло важкому 2022 році», – прогнозує асоціація.

Згідно з прогнозом Worldsteel, у 2023 році очікується зростання споживання сталі у світі на 1% – до 1,81 млрд тонн, завдяки активізації інфраструктурних проєктів трохи зросте попит на сталь.

Коментуючи прогноз, генеральний директор Ternium і голова економічного комітету Worldsteel Максімо Ведоя заявив, що «на світову економіку впливає інфляція, посилення грошово-кредитної політики, економічний спад у Китаї і наслідки російського вторгнення в Україну».

«Високі ціни на енергоносії, зростання відсоткових ставок і падіння довіри призвели до уповільнення попиту на сталь у секторах економіки. У результаті поточний прогноз зростання світового попиту на сталь змінився, був переглянутий у бік погіршення порівняно з попереднім. Перспектива на 2023 залежить від впливу посилення грошово-кредитної політики та здатності центральних банків стримувати інфляційні очікування. Зокрема, перспективи ЄС схильні до подальшого ризику погіршення через високу інфляцію, енергетичну кризу, посилену російсько-українською війною», – констатував Ведоя.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom