АМКР відновлює видобуток руди

Share

«АрселорМіттал Кривий Ріг» відновлює роботу гірничого департаменту після тимчасової зупинки у серпні, повідомила прес-служба компанії. Зараз працює один з двох кар’єрів підприємства і дві фабрики – дробильна та рудозбагачувальна.

З 1 серпня видобуток руди планували призупинити на три місяці. Проте гірничо-збагачувальний комплекс почав працювати раніше завдяки тому, що у вересні вдалося експортувати додаткові 50 тис тонн залізорудного концентрату у Польщу.

Подальший запуск в роботу ще одного кар’єру, дробильного та рудозбагачувального обладнання залежить від обсягів споживання концентрату металургійним виробництвом «АрселорМіттал Кривий Ріг» і експортних можливостей компанії, йдеться у повідомленні.

Зупинка видобутку руди влітку була пов’язана з низкою факторів, зазначили в АМКР. Зокрема йшлося про зниженням попиту на концентрат і металопродукцію на європейських ринках, відсутність доступу до традиційних ринків збуту продукції АМКР, підвищення витрат на логістику в 5 разів. Металургійний департамент підприємства досі працює з мінімальним завантаженням.

Водночас гендиректор АМКР Мауро Лонгобардо висловлював сподівання збільшити експорт металургійної продукції до країн ЄС у 4 кварталі поточного року, заповнивши прогалину на європейському ринку, яка утворилась через тимчасову зупинку деяких металургійних підприємств в ЄС на фоні зростання витрат на електроенергію.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom