Японія допомагатиме Україні у відновленні енергетичної інфраструктури

Share

Японія допоможе Україні у відновленні пошкоджених або зруйнованих бойовими діями об’єктів критичної інфраструктури, зокрема, наданням необхідного обладнання та устаткування

Відповідні енергетичні проєкти здійснюватимуться у співпраці з японським агентством міжнародного співробітництва JICA, повідомляє Міністерство енергетики за результатами зустрічі очільника відомства Германа Галущенка з надзвичайним і повноважним послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі.

«Знову знеструмлена і працює на дизель-генераторах Запорізька атомна електростанція. Це сталося внаслідок пошкодження підстанції, з якої живилась єдина лінія, що поєднує ЗАЕС з українською енергосистемою», – повідомив Галущенко 17 жовтня.

Міністр наголосив, що ЗАЕС має велике значення для енергетичної безпеки України і підкреслив необхідність її деокупації, демілітаризації та передачі під повний контроль легітимного українського оператора.

Сторони також обговорили напрямки взаємодії для допомоги у забезпеченні України енергоносіями під час проходження опалювального сезону.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom