Tata Steel розглядає вихід зі сталеливарного бізнесу в Британії

Share

Компанія Tata Steel може вийти зі сталеливарного бізнесу у Великій Британії, оскільки не сподівається отримати від уряду пакет субсидій у розмірі $1,7 млрд для переходу на «зелене» виробництво

Про це повідомляє The Economic Times з посиланням на джерела, передає «ГМК-Центр».

Компанія володіє найбільшим металургійним заводом у Великій Британії в Порт-Талботі в Південному Уельсі. Його виробнича потужність становить 5 млн т сталі на рік. У Tata Steel UK працюють близько 8 тис. співробітників. Компанія просить в уряду кошти для реалізації своїх планів – закрити дві доменні печі на та замість них побудувати дві електродугові. EAF перероблятимуть сталевий брухт, що набагато зменшить викиди вуглецю при виробництві сталі. Будівництво електродугових печей і виведення з експлуатації наявних доменних коштуватиме приблизно 3 млрд фунтів.

«На шляху до декарбонізації Великої Британії та в умовах зростання витрат на викиди вуглецю в країні  завод у Порт-Талботі має перейти на альтернативні технології, щоб залишатися життєздатним», – повідомило джерело у Tata Steel.

У липні 2022 року глава Tata Group Натараджан Чандрасекаран відзначав, що переговори з британським урядом щодо надання державної підтримки тривають останні два роки, і протягом 12 місяців потрібно дійти згоди з цього питання, тому що й без цього доведеться розглядати закриття локації.

У червні Tata Steel заявляла, що поставила за мету виробляти сталь з нульовими викидами вуглецю до 2050 року та скоротити викиди CO2 на 30% до 2030.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom