ЄС збільшить військову допомогу Україні до 3,1 млрд євро, – Боррель

Share

Європейський Союз вирішив збільшити військову допомогу Україні до 3,1 млрд євро, а також запустити військову навчальну місію

Про це повідомив верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, передає «Бізнес.Цензор».

«Ми збільшуємо військову допомогу Україні до 3,1 мільярда євро та запускаємо військову навчальну місію», – зазначив він.

За його словами, останні невибіркові атаки РФ не похитнуть рішучість ЄС підтримувати Україну, а тільки посилять її.

Як уточнили в Ради ЄС, вона ухвалила надати додаткові 500 млн євро в межах Європейського фонду миру з метою подальшої підтримки спроможностей та стійкості Збройних Сил України. Це вже шостий такий транш військової допомоги.

Зазначається, що обсяг обладнання, яке буде надано в рамках нового пакету підтримки, відповідає поточним пріоритетам, визначеним українським урядом: 490 млн євро призначено на військову техніку, а 10 млн євро – для забезпечення обладнанням та матеріалами, такими як засоби індивідуального захисту, аптечки та паливо.

Водночас кошти дозволять забезпечити технічне обслуговування та ремонт військової техніки, вже переданої Україні державами-членами ЄС.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom