Данілов спростував пошкодження 30% енергетичної інфраструктури України

Share

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов спростував слова міністра енергетики Германа Галущенка про те, що російський ракетний обстріл на початку тижня пошкодив близько 30% енергетичної інфраструктури України

У інтерв'ю Радіо НВ Данілов назвав таку оцінку пошкоджень з боку Міненерго некоректною і такою, що не відповідає дійсності, передає «Бізнес.Цензор».

«Я хотів би зауважити, що розрахунки, які давав міністр Герман Галущенко про 30%, є абсолютно некоректними. Це не відповідає дійсності», – заявив Данілов.

Також він додав, що все, що можна було впорядкувати, вже виправили.

«І не потрібно лякати населення, що у нас 30% енергетичної потужності відсутня. Це не відповідає дійсності. Потрібно дуже коректно все це відслідковувати», – додав секретар РНБО.

Данілов зазначив, що 10 жовтня Росія справді мала плани знищити 30% енергетичної інфраструктури України.

«Сьогодні відновили майже скрізь, на всіх територіях відновлено енергопостачання. Ми наперед готувалися до всіх цих процесів. Розуміємо, що відбувається у цій галузі, не треба лякати людей», – зазначив чиновник.

Також він додав, що Росія дійсно в планах має продовження знищення критичної інфраструктури України, в тому числі – газопроводів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom