МЗС України припускає, що Росія планує диверсію на «Турецькому потоці»

Share

Росія готує провокації щодо «Турецького потоку» та проводить кампанію з дезінформації

Про це заявили у Міністерстві закордонних справ України.

У МЗС нагадали, що президент України Володимир Зеленський публічно попередив про підготовку Росії до можливого пошкодження української газотранспортної інфраструктури, зокрема, під приводом провокацій на території самої Росії, з метою примусу Німеччини до запуску «Північного потоку-2».

«Ми також володіємо даними щодо можливих аналогічних планів Росії щодо «Турецького потоку», – йдеться в повідомленні.

Частиною стратегії Кремля в МЗС назвали нав’язливі звинувачення України та інших західних країн в нібито плануванні чи здійсненні якихось дій проти енергетичної інфраструктури.

«Україна категорично відкидає такі звинувачення і закликає партнерів не піддаватися на маніпуляції та спроби Росії звинуватити інших у власних терористичних діях. Це інформаційне прикриття зловмисних планів самої Росії. В цьому контексті розглядаємо брехливі заяви про нібито затримання диверсантів, які планували пошкодити «Турецький потік», як частину цієї російської стратегії дезінформації», – сказано в повідомленні.

Українська сторона наполягає, що єдиний спосіб, у який партнери можуть упередити російський енергетичний тероризм — це зайняти тверду позицію та публічно заявити, що запуску «Північного потоку-2» чи зняття з Росії санкцій не буде за жодних умов.

«Ми закликаємо партнерів не зволікати з чітким сигналом в бік Москви, який змусить її відмовитися від терористичних планів. Зберігаючи єдність та твердість, ми змусимо російський енергетичний тероризм зазнати поразки так само як зазнав поразки її енергетичний шантаж», – сказано в заяві.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom