Україна та Канада посилюють співпрацю у аграрному секторі

Share

Представники України та Канади обговорили найактуальніші напрями співпраці та можливості підтримки аграрного сектору України

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України за результатами зустрічі очільника відомства Миколи Сольського з міністром міжнародного розвитку Канади та міністром, відповідальним за Тихоокеанське Агентство економічного розвитку Канади Харджитом Саджаном.

«Канада однією з перших надала фінансову допомогу на придбання засобів для тимчасового зберігання врожаю», – зазначив Сольський.

Він наголосив, що питання зерносховищ стали актуальними після повномасштабного вторгнення РФ в Україну та блокування експорту української продукції. Попри часткове розблокування продажу та перевезень, перспектива роботи зернового коридору залишається невизначеною, тож питання сховищ не втрачає актуальності.

Сольський підкреслив необхідність постачання додаткових джерел енергії для фермерів та сільськогосподарських виробників.

«Систематичні та цілеспрямовані обстріли об’єктів інфраструктури направлені на позбавлення України енергетичного ресурсу, не дозволяють забезпечити безперебійність процесів та зберегти існуючі потужності роботи агросектору. Без належного електропостачання постраждають фермери, сільськогосподарські виробники та фактично весь ланцюжок аграрного комплексу. Забезпечення дизельними генераторами стане реальним виходом із спричиненого ворогом енергетичного колапсу», – підкреслив Сольський.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom