В Україні скасували віялові відключення е/е 13 жовтня

Share

Фахівці «Укренерго» та обленерго стабілізували енергопостачання у всіх областях України. Графіки відключення електроенергії сьогодні не застосовуватимуть

Про це повідомив голова правління НЕК Володимир Козинський, передає «РБК-Україна».

«Вчора ввечері у Києві, області і всьому центральному регіоні не застосовувалися диспетчерські обмеження, з 19:55 були зняті обмеження у північно-східних областях нашої держави. Протягом сьогоднішнього дня ні вранці, ні ввечері введення графіків аварійних відключень поки що не планується», – повідомив він.

За його словами, це стало можливим, по-перше, завдяки тому, що фахівці «Укренерго» та обленерго стабілізували енергопостачання у всіх областях України. А, по-друге, тому, що українські громадяни, зокрема і мешканці центру України, ввечері ощадливо споживали електроенергію.

«Однак ми маємо бути готовими до нових атак ворога. «Укренерго» як оператор системи передачі робить все, щоб захистити свою інфраструктуру і швидко відновити її. А для всіх залишається рекомендація зменшити споживання в періоди пікового навантаження в енергосистемі: вранці з 8:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00», – додав Козинський.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom