Українців закликають зменшити споживання е/е і вранці

Share

Компанія «Укренерго» вимушено запроваджувала обмеження споживачів у Києві та Київській області, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Харківській та Сумській областях. З 08:00 Україна споживає на 6% більше електроенергії, ніж учора

Про це йдеться в повідомленні компанії.

«Зараз головна причина обмежень споживачів – необхідність знизити навантаження на магістральні мережі, щоб ремонтники мали час відремонтувати обладнання, пошкоджене потужними ракетними обстрілами. Отже, що більшим буде споживання, то більше буде обмежень», – сказано в повідомленні.

Компанія закликала українців добровільно зменшити споживання електроенергії.

«Ми не закликаємо не вмикати світло та електроприлади увесь день, але просимо ставитися до електроспоживання розсудливо вранці – з 8-ї до 11-ї години і ввечері – з 17-ї до 23-ї. Найменший рівень споживання електроенергії – вночі. Тому саме тоді краще користуватися обігрівачами, пральними машинами, вмикати бойлери, посудомийки та інші енергозатратні прилади», – сказано в повідомленні.

Вдень фахівці просять не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів, а вранці і особливо ввечері, коли споживання найбільше, – звести до мінімум користування електрикою.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom