Україна планує збільшити торгівлю з країнами Тихоокеанського регіону

Share

Україна зацікавлена у розвитку двостороннього співробітництва з Японією, яка посідає третє місце серед торгових партнерів в країнах Азії та Тихоокеанського регіону. Саме з країнами останнього Україна планує збільшити обсяги торгівлі

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки із посиланням на очільницю відомства Юлію Свириденко.

На зустрічі із надзвичайним і повноважним послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі йшлося про військову та фінансову допомогу, посилення торгівлі, інвестиційні перспективи та післявоєнне відновлення України.

«Ми цінуємо те, що Японія активно заохочує приватний сектор приєднатися до реконструкції нашої країни. Ми вітаємо зацікавленість Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) і Sumitomo Corporation розпочати проекти державно-приватного партнерства в Україні. Ми впевнені, що після нашої перемоги відкриються нові безпрецедентні можливості для роботи та розвитку», – підкреслила Свириденко.

Сторони також обговорили активізацію роботи зі страхування японських інвестицій експортно-кредитним агентством NEXI. Мінекономіки вважає, що цей механізм може стати ключовим для залучення японських інвесторів до України.

З моменту початку повномасштабного вторгнення Росії Японія надала Україні кілька партій гуманітарної, медичної та військової допомоги.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom